Jadłospis
Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
09.06.2025r.
poniedziałek
Pieczywo z masłem, sałatą, suchą wędliną i pomidorem,
kawa z mlekiem
Zupa ogórkowa, makaron z twarogiem, owoc,
kompot
Bułka z masłem, pastą z tuńczyka, papryką,
herbata z cytryną
Alergeny
1,7
1,7,9
1,4,7
10.06.2025r.
wtorek
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, dżemem
Zupa ryżowa, ryba panierowana, ziemniaki, surówka
z kapusty kiszonej, kompot
Ciasto drożdżowe
z kruszonką, herbata rumiankowa
Alergeny
1,7
1,3,4,9
1,3,7
11.06.2025r.
środa
Pieczywo z masłem, sałatą, szynką wieprzową
i ogórkiem zielonym,
kawa z mlekiem
Zupa fasolowa, placuszki cynamonowe
z jabłkami, kalarepka do chrupania, kompot
Bułka z masłem, pasztetem pieczonym
i ogórkiem kiszonym,
herbata z cytryną
Alergeny
1,7
1,3,9
1,7
12.06.2025r.
czwartek
Pieczywo z masłem, sałatą, jajkiem
i rzodkiewką,
kakao
Pomidorowa z ryżem, kotlety mielone, ziemniaki, mizeria, kompot
Galaretki owocowe z bitą śmietaną, arbuz
Alergeny
1,3,7
1,3,7,9
7
13.06.2025r.
piątek
Kanapki mieszane: ser żółty, wędlina, pomidor,
kawa z mlekiem
Krupnik, pierogi ruskie z duszoną cebulką, owoc, kompot
Pieczywo razowe
z masłem
i miodem,
herbata miętowa
Alergeny
1,7
1,9
1
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
19.05.2025r.
Poniedziałek
Pieczywo z masłem, serem żółtym, pomidorem,
herbata owocowa
Krupnik,
ryż
z prażonymi jabłkami
i bitą śmietaną,
owoc, kompot
Bułka z masłem, kurczakiem gotowanym
i rzodkiewką,
kawa z mlekiem
Alergeny
1,7
1,9
1,7
20.05.2025r.
wtorek
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, serkiem topionym, papryką, dżemem
Zupa kalafiorowa
z zacierką, potrawka
z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot
Kisiel pomarańczowy, jabłko
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1
21.05.2025r.
środa
Pieczywo z masłem, pomidorem, parówki z szynki, keczup, herbata z cytryną
Żurek z jajkiem, makaron
z truskawkami, młoda marchewka do chrupania, kompot
Bułka z masłem, wędliną, ogórkiem zielonym,
kawa z mlekiem
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1,7
22.05.2025r.
czwartek
Kasza manna na mleku, pieczywo
z masłem, wędliną
Pomidorowa
z makaronem, kotlet
z piersi kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot
Tosty zapiekane
z serem żółtym, keczup,
herbata owocowa
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1,7
23.05.2025r.
piątek
Sam komponuję kanapki z:
Jajka, szynki drobiowej, papryki, ogórka zielonego, kakao
Zupa ogórkowa, paluszki rybne, ziemniaki, surówka
z młodej kapusty, kompot
Chałka z masłem, miodem,
herbata miętowa
Alergeny
1,3,7
1,4,7,9
1,7
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.