• Jadłospis

      • DATA

        ŚNIADANIA

        OBIADY

        PODWIECZOREK

         

        PONIEDZIAŁEK

        21.10.2024 r.

         

         

         

        Pieczywo z masłem, sałatą, kiełbasą szynkową i pomidorem, kawa z mlekiem

         

         

        Barszcz biały z białą kiełbasą, racuszki drożdżowe z jabłkami, kompot

         

        Bułka z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną

        Alergeny

        1,7

        1,3,7,9

        1, 7

         

         

        WTOREK

        22.10.2024 r.

         

         

         

        Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, serkiem topionym, wędliną i rzodkiewką

         

        Zupa ziemniaczana z zacierką, potrawka z kurczaka, ryż, surówka z białej kapusty, kompot

         

        Kisiel malinowy, wafelki

        Alergeny

        1,7

        1, 7,9

        1,7

         

         

        ŚRODA

        23.10.2024 r.

         

         

         

         

        Pieczywo z masłem, sałatą, szynką wieprzową i papryką, kawa z mlekiem

         

        Zupa jarzynowa, makaron z truskawkami, kompot

         

        Bułka z masłem, pastą z tuńczyka i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną

        Alergeny

        1,7

        1, 7, 9

        1,4,7

         

         

        CZWARTEK

        24.10.2024 r.

         

         

         

        Bułka z masłem, dżemem, serem żółtym, herbata owocowa, Danonki owocowe

         

         

        Zupa ryżowa, kotlety mielone, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot

         

         

        Galaretki – trzy smaki z bitą śmietaną

        Alergeny

        1, 7

        1,3,7,9

        1,7

         

         

        PIĄTEK

        25.10.2024 r.

         

         

        Sam komponuję kanapki z wędliny, jajka, ogórka zielonego i rzodkiewki, kakao

         

        Pomidorowa z makaronem, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki, pora i jabłka, kompot

         

         

        Ciasto „Zebra”, herbata rumiankowa

        Alergeny

        1, 3, 7

        1, 3,4,7,9

        1,3,7

         

        Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

        W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.

        Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

        ALERGENY W ŻYWNOŚCI
        Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

        1. GLUTEN
        2. SKORUPIAKI
        3.JAJA
        4. RYBY
        5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
        6. SOJA
        7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
        8. INNE ORZECHY
        9. SELER
        10. GORCZYCA
        11. SEZAM
        12. DWUTLENEK SIARKI
        13. ŁUBIN
        14. MIĘCZAKI

        Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.

        Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.