Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
22.04.2025r.
wtorek
Pieczywo
z masłem, sałatą, suchą krakowską
i pomidorem,
kawa z mlekiem
Zupa koperkowa, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Wafle ryżowe
z miodem,
herbata rumiankowa
1,7
1,4,7,9
1
23.04.2025r.
środa
Pieczywo
z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, herbata z cytryną
Zupa jarzynowa, makaron
z twarogiem, kompot
Bułka z masłem, kurczakiem gotowanym
i rzodkiewką,
kawa z mlekiem
1,3,7
1,7,9
1,7
24.04.2025r.
czwartek
Muszelki czekoladowe
z mlekiem, pieczywo z masłem, wiosennym twarożkiem
i dżemem
Rosół
z makaronem, udka pieczone, ziemniaki, surówka
z czerwonej kapusty, kompot
Kisiel pomarańczowy, flipsy
1,7
1,7,9
7
25.04.2025r.
piątek
Sam komponuję kanapki z: sera żółtego, wędliny, ogórka zielonego, papryki, kakao
Krupnik, naleśniki
z dżemem, jogurtem owocowym, kompot
Bułka z masłem, pastą z tuńczyka
i ogórkiem kiszonym,
herbata owocowa
1,7
1,3,7,9
1,4,7
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.