• Jadłospis

      •  

        DATA

         

        ŚNIADANIA

         

        OBIADY

         

        PODWIECZOREK

         

        27.06.2022r.

        poniedziałek

         

        Pieczywo z masłem, sałatą, suchą krakowską i pomidorem, kawa z mlekiem

        Zupa ogórkowa, naleśniki z twarogiem i dżemem, mus truskawkowy, kompot

        Bułka z masłem, pasztetem drobiowym, ogórkiem zielonym, herbata z cytryną

         

        1,7

        1,7,9

        1,7

        28.06.2022r.

        wtorek

        Kulki czekoladowe z mlekiem, pieczywo z masłem, serkiem twarogowym, papryką i dżemem

        Zupa ryżowa, kotleciki mielone, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot

        Tosty zapiekane z serem żółtym, keczup, herbata owocowa

         

        1,7

        1,7,9

        1,7

         

        29.06.2022r.

        środa

        Pieczywo z masłem, sałatą, szynką wieprzową, rzodkiewką, kakao

        Barszcz czerwony, pierogi leniwe z masłem i cukrem, owoc, kompot

        Bułka z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, herbata z cytryną

         

        1,7

        1,7,9

        1,3,7

         

        30.06.2022r.

        czwartek

        Kanapki mieszane: ser żółty, wędlina, ogórek zielony, papryka, kawa z mlekiem

        Pomidorowa z makaronem, paluszki rybne, ziemniaki, mizeria, kompot

        Bułki słodkie, herbata rumiankowa

         

        1,7

        1,4,7,9

        1,7

         
        Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

        W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.

        Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

        ALERGENY W ŻYWNOŚCI
        Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

        1. GLUTEN
        2. SKORUPIAKI
        3.JAJA
        4. RYBY
        5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
        6. SOJA
        7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
        8. INNE ORZECHY
        9. SELER
        10. GORCZYCA
        11. SEZAM
        12. DWUTLENEK SIARKI
        13. ŁUBIN
        14. MIĘCZAKI

        Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.

        Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.