Jadłospis

      • Jadłospis

      •  

        DATA

        ŚNIADANIA

        OBIADY

        PODWIECZOREK

         

        01.08.2025r.

        piątek

         

        Pieczywo z masłem, sałatą, jakiem, pomidorem,

        kawa z mlekiem

        Zupa ogórkowa, naleśniki z dżemem, jabłko,

        kompot

         

        Kanapki mieszane, herbata owocowa

        Alergeny

        1,7

        1,3,7,9

        1,7

        04.08.2025r.

        poniedziałek

        Pieczywo z masłem, sałatą, suchą krakowską

        i rzodkiewką, kakao

        Krupnik, placki cynamonowe

        z jabłkami, marchewka do chrupania, kompot

        Bułka z masłem, pasztetem pieczonym, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną

        Alergeny

        1,7

        1,4,7,9

        1,7

        05.08.2025r.

        wtorek

        Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, serkiem twarogowym, papryką, dżemem

        Zupa pomidorowa

        z ryżem, kotleciki

        z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria, kompot

        Kisiel truskawkowy, brzoskwinia

        Alergeny

        1,7

        1,3,7,9

        1

         

        06.08.2025r.

        środa

        Pieczywo z masłem, pomidorem, parówki z szynki, keczup, herbata z cytryną

        Barszcz biały

        z jajkiem, makaron

        z truskawkami, kompot

        Bułka z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, herbata owocowa

        Alergeny

        1,7

        1,3,7,9

        1,3,7

         

        07.08.2025r.

        czwartek

        Bułka z masłem, serem żółtym, dżemem, serkiem waniliowym,

        herbata z cytryną

        Zupa kalafiorowa

        z zacierką, pulpety

        w sosie pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa z wody, kompot

         

        Kasa manna

        z sokiem malinowym

        Alergeny

        1,7

        1,3,7,9

        1,7

         

        08.08.2025r.

        piątek

        Pieczywo z masłem, sałatą, szynką wieprzową, ogórkiem zielonym, kawa z mlekiem

        Barszcz czerwony, pierogi leniwe

        z masłem i cukrem, owoc,

        kompot

        Bułka z masłem, pastą z tuńczyka, rzodkiewką,

        herbata owocowa

         

        1,7

        1,3,7,9

        1,4,7

         

         

        Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

        W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.

        Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

        ALERGENY W ŻYWNOŚCI
        Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

        1. GLUTEN
        2. SKORUPIAKI
        3.JAJA
        4. RYBY
        5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
        6. SOJA
        7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
        8. INNE ORZECHY
        9. SELER
        10. GORCZYCA
        11. SEZAM
        12. DWUTLENEK SIARKI
        13. ŁUBIN
        14. MIĘCZAKI

        Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.

        Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

         
    • Logowanie