Jadłospis

      • Jadłospis

      •  

         

        DATA

         

        ŚNIADANIA

         

        OBIADY

         

        PODWIECZOREK

         

        10.11.2025r.

        poniedziałek

         

         

        Pieczywo z masłem, pomidorem, jajecznica na maśle, herbata z cytryną

        Zupa grochowa, naleśniki z dżemem, musem truskawkowym, owoc, kompot

        Bułka z masłem, pieczenią, ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

        Alergeny

        1,3,7

        1,3,7,9

        1

        11.11.2025r.

        wtorek

         

         

         

        Alergeny

        1,7,9

        1,3,7,9

        1

        12.11.2025r.

        środa

        Kulki czekoladowe

        z mlekiem, pieczywo z masłem, serkiem topionym, papryką, dżemem

        Barszcz czerwony, pierś w sosie słodko – kwaśnym, ryż, owoc, kompot

        Kisiel malinowy, ciastka kruche

        Alergeny

        1,3,7

        1,7,9

        1

         

        13.11.2025r.

        czwartek

         

        Tosty zapiekane

        z serem żółtym, keczup,

        herbata z cytryną

         

        Żurek z jajkiem, spaghetti z mięsem mielonym, owoc, kompot

         

        Kasza manna na mleku, sok malinowy

        Alergeny

        1

        1,3,7,9

        1,3

         

        14.11.2025r.

        Piątek

         

        Kanapki mieszane: wędlina, ser żółty, pasztet, rzodkiewka, herbata owocowa

        Rosół z makaronem, kopytka ziemniaczane z duszoną cebulką

        i boczkiem, surówka

        z czerwonej kapusty, kompot

         

        Bułki słodkie, kakao

        Alergeny

        1,3

        1,3,4,7,9

        1,7

         
        Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

        W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.

        Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

        ALERGENY W ŻYWNOŚCI
        Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

        1. GLUTEN
        2. SKORUPIAKI
        3.JAJA
        4. RYBY
        5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
        6. SOJA
        7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
        8. INNE ORZECHY
        9. SELER
        10. GORCZYCA
        11. SEZAM
        12. DWUTLENEK SIARKI
        13. ŁUBIN
        14. MIĘCZAKI

        Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.

        Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.