Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK
21.10.2024 r.
Pieczywo z masłem, sałatą, kiełbasą szynkową i pomidorem, kawa z mlekiem
Barszcz biały z białą kiełbasą, racuszki drożdżowe z jabłkami, kompot
Bułka z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1, 7
WTOREK
22.10.2024 r.
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, serkiem topionym, wędliną i rzodkiewką
Zupa ziemniaczana z zacierką, potrawka z kurczaka, ryż, surówka z białej kapusty, kompot
Kisiel malinowy, wafelki
Alergeny
1,7
1, 7,9
1,7
ŚRODA
23.10.2024 r.
Pieczywo z masłem, sałatą, szynką wieprzową i papryką, kawa z mlekiem
Zupa jarzynowa, makaron z truskawkami, kompot
Bułka z masłem, pastą z tuńczyka i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną
Alergeny
1,7
1, 7, 9
1,4,7
CZWARTEK
24.10.2024 r.
Bułka z masłem, dżemem, serem żółtym, herbata owocowa, Danonki owocowe
Zupa ryżowa, kotlety mielone, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot
Galaretki – trzy smaki z bitą śmietaną
Alergeny
1, 7
1,3,7,9
1,7
PIĄTEK
25.10.2024 r.
Sam komponuję kanapki z wędliny, jajka, ogórka zielonego i rzodkiewki, kakao
Pomidorowa z makaronem, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki, pora i jabłka, kompot
Ciasto „Zebra”, herbata rumiankowa
Alergeny
1, 3, 7
1, 3,4,7,9
1,3,7
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.