Jadłospis
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
28.04.2025r.
poniedziałek
Pieczywo
z masłem, sałatą, szynką wieprzową, pomidorem,
kawa z mlekiem
Ogórkowa, placki z jabłkami, kalarepka do chrupania, kompot
Bułka z masłem, pasztetem pieczonym, ogórkiem zielonym,
herbata z cytryną
1,7
1,7,9
1,7
29.04.2025r.
wtorek
Pieczywo
z masłem, sałatą, jajkiem
i rzodkiewką, herbata owocowa
Zupa fasolowa, potrawka
z kurczaka, ryż, surówka z białej kapusty, kompot
Kasza manna
z sokiem malinowym
1,3,7
1,7,9
1,7
30.04.2025r.
środa
Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, serem żółtym, papryką, wędliną
Pomidorowa
z makaronem, kotleciki mielone, mizeria, ziemniaki, kompot
Sałatka owocowa
z galaretką,
bita śmietana
1,7
1,3,7,9
1,3
DATA
ŚNIADANIA
OBIADY
PODWIECZOREK
05.05.2025r.
poniedziałek
Kanapki mieszane: wędlina, ser żółty, pomidor, ogórek, kawa z mlekiem
Zupa marchewkowa, pierogi ruskie
z duszoną cebulką, owoc,
kompot
Bułka z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, herbata z cytryną
Alergeny
1,7
1,3,7,9
1,3,7
06.05.2025r.
wtorek
Kulki czekoladowe
z mlekiem, pieczywo z masłem, wędliną, dżemem
Rosołek ryżowy, ryba panierowana, ziemniaki, surówka
z kiszonej kapusty, kompot
Kisiel malinowy, herbatniki
Alergeny
1,7
1,3,4,9
7
07.05.2025r.
środa
Pieczywo z masłem, pomidorem, parówki z szynki, keczup, herbata z cytryną
Barszcz biały z białą kiełbasą, makaron
z truskawkami, owoc, kompot
Bułka z masłem, indykiem pieczonym, rzodkiewką,
kawa z mlekiem
Alergeny
1,7
1,7,9
1,7
08.05.2025r.
czwartek
Tosty zapiekane
z serem żółtym, keczup, herbata owocowa
Zupa kalafiorowa, spaghetti z mięsem mielonym,
owoc, kompot
Ciasto „Zebra”, kakao
Alergeny
1,7
1,7,9
1,7
09.05.2025r.
piątek
Sam komponuję kanapki z:
jajka, szynki drobiowej, rzodkiewki i ogórka zielonego,
herbata z cytryną
Zupa jarzynowa, pierogi leniwe
z masłem i cukrem, owoc,
kompot
Owsianka na mleku,
bułka z masłem
Alergeny
1,3,7
1,3,7,9
1,7
Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKIWędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.