• Jadłospis

      •  

        DATA

         

        ŚNIADANIA

         

        OBIADY

         

        PODWIECZOREK

        22.04.2025r.

        wtorek

        Pieczywo

        z masłem, sałatą, suchą krakowską

        i pomidorem,

        kawa z mlekiem

         

        Zupa koperkowa, paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

         

        Wafle ryżowe

        z miodem,

        herbata rumiankowa

         

        1,7

        1,4,7,9

        1

        23.04.2025r.

        środa

        Pieczywo

        z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, herbata z cytryną

         

        Zupa jarzynowa, makaron

        z twarogiem, kompot

        Bułka z masłem, kurczakiem gotowanym

        i rzodkiewką,

        kawa z mlekiem

         

        1,3,7

        1,7,9

        1,7

         

        24.04.2025r.

        czwartek

        Muszelki czekoladowe

        z mlekiem, pieczywo z masłem, wiosennym twarożkiem

        i dżemem

        Rosół

        z makaronem, udka pieczone, ziemniaki, surówka

        z czerwonej kapusty, kompot

         

        Kisiel pomarańczowy, flipsy

         

        1,7

        1,7,9

        7

         

        25.04.2025r.

        piątek

         

        Sam komponuję kanapki z: sera żółtego, wędliny, ogórka zielonego, papryki, kakao

        Krupnik, naleśniki

        z dżemem, jogurtem owocowym, kompot

        Bułka z masłem, pastą z tuńczyka

        i ogórkiem kiszonym,

        herbata owocowa

         

        1,7

        1,3,7,9

        1,4,7

         

         

        Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

        W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.

        Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

        ALERGENY W ŻYWNOŚCI
        Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

        1. GLUTEN
        2. SKORUPIAKI
        3.JAJA
        4. RYBY
        5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
        6. SOJA
        7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
        8. INNE ORZECHY
        9. SELER
        10. GORCZYCA
        11. SEZAM
        12. DWUTLENEK SIARKI
        13. ŁUBIN
        14. MIĘCZAKI

        Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.

        Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.